Devils Delight

Den svenska spelutvecklaren NetEnt tillhör en av branschens allra bästa och välansedda sådana. De är framför allt kända för att ligga bakom en stor mängd alldeles strålande slotspel. Ett exempel på ett sådant är Devils Delight. Detta spel äger rum i helvetet, men är det några som till och med kan göra helvetet till en trevlig och underhållande plats så är det just NetEnt. Det handlar med andra ord inte om något skräckspel, utan i Devils Delight tolkar man helvetet på ett humoristiskt sätt. Detta, den snygga grafiken, det höga underhållningsvärdet, samt de många bonusfunktionerna bidrar till att göra Devils Delight till ett utmärkt slotspel. Vi ska nu ta oss en närmare titt på detta spel.

Vinstlinjer och insatser

Likt majoriteten av NetEnts slotspel innehåller spelautomaten i Devils Delight 5 hjul samt 3 rader. När det gäller vinstlinjer kan du som mest välja att spela med 20 stycken. Just mängden vinstlinjer avgör tillsammans med myntvärdet hur stora insatser du kan lägga per spel. Den minsta summan ligger på så lite som 0,01 euro medan den högsta är 100 euro. Ju högre insats, desto större vinster kan du vinna. Samtidigt fungerar det även som så att ju högre insatser du lägger, desto mer pengar riskerar du att bli av med. Ha därför som en regel att aldrig spela för större belopp än vad du har råd att bli av med.

Tema och design

Temat i Devils Delight är helvetet. Med andra ord låter detta till en början inte som något vidare trevligt sådant. Som tidigare nämnt har NetEnt dock här gjort en humoristisk tolkning av helvetet, så du behöver inte oroa dig för att drabbas av mardrömmar eller liknande. Designen är i sin tur mycket välgjord med en snygg grafik som bidrar till att göra spelupplevelsen till ett rent nöje.

Helvetestemat har förstås en direkt inverkan på spelets symboler. De består med andra ord av motiv relaterade till denna plats. Bland grundsymbolerna är exempel på dessa symboler gravstenar, skelett, och smådjävlar.

Utöver grundsymbolerna innehåller Devils Delight också en mängd specialsymboler. Dels finns här en wild-symbol, och motivet för denna är självaste Lucifer. Det finns även en scatter-symbol, och den har ett pentagram som motiv. Sist men inte minst innehåller spelet även en bonussymbol vilken är vad som krävs för att aktivera spelets bonusrunda. Denna symbol har liemannen som motiv.

Bonusfunktioner

Bonusfunktioner är inget man i vanliga fall associerar med helvetet. I NetEnts tolkning av denna plats finns det dock en hel del sådana. Free Spins är en av dessa, och för att aktivera dem är det scatter-symbolen som krävs. Närmare bestämt behöver du få minst tre sådana symboler att samtidigt dyka upp på hjulen för att aktivera Free Spins-rundan. I Devils Delight kommer denna runda dessutom med en multiplikator. Det innebär att de vinster du uppnår under rundan multipliceras x antal gånger beroende på en mängd olika faktorer. Dessutom kan scatter-symbolerna även dyka upp under själva Free Spins-rundan, med resultatet att rundan utökas med ytterligare antal snurr.

Den mest intressanta och värdefulla bonusfunktionen i Devils Delight är dock den som kallas Soul Reaper. Detta är närmare bestämt spelets bonusrunda, och för att få tillgång till den behöver du lyckas få bonussymbolen att på en och samma gång hamna på det tredje, fjärde och femte hjulet. Spelläget ändras då till ett där målet är att matcha olika själar med olika synder. Ju fler av dessa du lyckas kombinera, desto större vinster kan du räkna hem. Den högsta vinsten ligger kring 100 000 euro, alltså cirka en miljon kronor. Devils Delight kan på så sätt ge dig ett rejält tillskott till kassan.

Fördelar

  • Ett högt underhållningsvärde.
  • Ett häftigt tema med snygg design och grafik.
  • Spännande bonusfunktioner som kan resultera i vinster på stora summor.

Nackdelar

  • Konstigt nog finns det ingen mobilversion av Devils Delight.

Sammanfattning

Devils Delight är kort och gott ett slotspel av allra högsta kvalitet. Detta är ingen större förvåning med tanke på att det är NetEnt som ligger bakom spelet. NetEnt verkar nämligen i det närmaste vara oförmögna till att misslyckas med sina slotspel.

Det finns flera skäl till varför Devils Delight är så bra som det är. Dessa inkluderar faktum att det är ett mycket underhållande spel, att det har ett spännande tema, att designen är välarbetad och grafiken mycket snygg, samt att det innehåller en mängd spännande bonusfunktioner. Vi rekommenderar det därför starkt för dig som gillar slotspel!