Mega Fortune

NetEnt har gjort det till sitt signum att producera slotspel av allra högsta kvalitet, och Mega Fortune är inget undantag. Det är precis lika underhållande och välgjort som majoriteten av övriga slotspel från NetEnt, men det som får Mega Fortune att utmärka sig är något helt annat. Det vi syftar på är spelets progressiva jackpott. Denna kan resultera i vinster på gigantiska summor. En av dessa vinster låg på ett så enormt belopp att Mega Fortune kom med i Guiness Rekordbok som det slotspel som resulterat i den största vinstutbetalningen någonsin. Vi ska nu berätta lite mer om detta strålande slotspel!

Vinstlinjer och insatser

Själva spelautomaten i Mega Fortune består av 5 hjul och 3 rader. När det gäller antalet vinstlinjer ligger detta på 25 stycken. Hur många av dessa du väljer att spela på avgör tillsammans med myntvärdet hur stora insatser du kan lägga. Den lägsta möjliga insatsen ligger på 2,50 kronor medan den högsta ligger på 500 kronor.

Tema och design

Ordet Mega Fortune skulle på svenska kunna översättas till något som ”en enorm rikedom” eller liknande. Passande nog är det just detta som är temat i spelet. Spelets symboler utgörs till exempel av saker som man relaterar till ett liv i lyx och rikedom. Bland grundsymbolerna finner man exempelvis en lyxig limousine, en guldklocka, en sedelklämma, samt ett glas konjak med en cigarr. Alla grundsymboler har dock inte motiv som dessa, utan några består även av ringar i olika färger.

Två av spelets specialsymboler handlar dock om lyx och rikedom även de. Dessa är en wild-symbol i form av en lyxbåt samt en scatter-symbol som utgörs av en champagneflaska med tillhörande glas. Den tredje specialsymbolen är den som aktiverar spelets bonusrunda. Denna består av ordet ”Bonus” med en darttavla i bakgrunden.

Bonusfunktioner

Skälet till att Mega Fortune blivit så pass populärt som det är beror främst på en sak, nämligen dess progressiva jackpott. Faktum är dock att spelet faktiskt har hela tre olika progressiva jackpottar, men det är framför allt en av dessa som kan resultera i enorma vinster.

Den lägsta av de tre jackpottarna heter Rapid Jackpot, den mellersta heter Major Jackpot, och den högsta heter Mega Jackpot. För att överhuvudtaget ha chans på någon av dessa behöver du dock först lyckas aktivera spelets bonusrunda. Det gör du genom att få bonussymbolen, alltså symbolen med ordet ”Bonus” skrivet över en darttavla, att samtidigt dyka upp på tre olika ställen på hjulen. Närmare bestämt måste du få en på vardera av de tre första hjulen. Lyckas du med detta så sätter bonusrundan igång, och då ändras hela spelet från ett slotspel till ett spel liknande Wheel of Fortune, alltså till ett stort lyckohjul. Väl där så behöver du ta dig igenom tre nivåer för att nå Mega Jackpot. Du har ett snurr per nivå, och när du snurrar det på den första så kan resultatet bli en pengavinst eller avancemang till nivå två. Tar du dig till nivå två är det återigen pengar eller ytterligare avancemang som gäller, men även Rapid Jackpot. Rapid Jackpot handlar dock om småpengar om man jämför med de övriga två, så självklart bör du hoppas på ytterligare avancemang.

Lyckas du med det har du alltså tagit dig till den nivå där du kan vinna Mega Jackpot. Det är dessutom inte enbart Mega Jackpot du kan få här, utan även Major Jackpot. Mega Jackpot är dock den överlägset mest värdefulla, även fast Major Jackpot kan resultera i rejäla summor även den. Men självklart bör du hålla tummarna för att du ska lyckas få Mega Jackpot. Gör du detta är det bara att säga upp dig från ditt jobb och spendera resten av ditt liv som ekonomiskt oberoende. Att ha chans på detta är något som gör det oerhört spännande att spela Mega Fortune.

En annan bonusfunktion är Free Spins. Som vanligt är det spelets scatter-symboler som aktiverar Free Spins-rundorna. Närmare bestämt krävs det att du får minst tre av dessa symboler att dyka upp samtidigt.

Fördelar

  • Mega Jackpot kan göra dig stormrik.
  • Även Major Jackpot kan ge dig ett rejält tillskott till kassan.
  • Bortser man från jackpottarna så är spelet i övrigt av samma höga kvalitet som spel från NetEnt har för vana att vara.

Nackdelar

  • Överlag finns det inga märkbara nackdelar. Dock är kvaliteten inte den bästa vilket är förståeligt med tanke på att Mega Fortune numera har funnits ute på marknaden i ett antal år.

Sammanfattning

Vill du få chansen att bli stormrik är det bara att ge detta strålande spel en chans. Denna chans innebär även att spelet är oerhört spännande och underhållande och passar alla typer av spelare. Det mest lockande i spelet är förstås de tre progressiva jackpottarna som kan resultera i stora vinster.