Divine Fortune

Mytologi från olika kulturer är något som blivit mycket populärt bland marknadens slotspel. NetEnts Divine Fortune är ett exempel på ett sådant, och här är det grekisk mytologi man valt som tema. Det känns nästan onödigt att påpeka, men likt NetEnts övriga slotspel så är även Divine Fortune ett alldeles strålande sådant. Det vi menar med att det är onödigt att påpeka är att NetEnt helt enkelt verkar oförmögna till att tillverka dåliga slotspel.

Divine Fortune innehåller alla nödvändiga ingredienser som krävs för att göra ett slotspel till ett bra sådant. Det är underhållande, har ett häftigt tema, spännande design och snygg grafik, samt en mängd bonusfunktioner som kan resultera i vinster på stora belopp. Dessutom fungerar det utmärkt att spela på både datorer, smartphones, samt surfplattor. Vi ska nu beskriva spelets olika funktioner lite mer ingående.

Vinstlinjer och insatser

Divine Fortune spelas på en digital slotmaskin som innehåller 5 hjul vilka var och ett består av 3 rader. Som mest kan du välja att inkludera 20 vinstlinjer i ditt spelande, och det är även upp till dig att välja vilket myntvärde du vill spela med. Dessa två faktorer avgör tillsammans hur stora insatser du kan lägga per spel. Det minsta beloppet ligger på 2 kronor, medan det högsta är 1 000 kronor. Som alltid när det gäller spelande med pengainsatser bör du aldrig satsa mer än vad du har råd att bli av med.

Tema och design

Temat i Divine Fortune är grekisk mytologi. Detta har förstås en direkt inverkan på designen som för tankarna till just grekisk mytologi samt antikens Grekland. Spelets grafik håller en hög nivå och bidrar tillsammans med de övriga faktorerna till att göra Divine Fortune till en mycket trevlig spelupplevelse.

Spelets grundsymboler består dels av kortsymbolerna A, K, Q och J, medan övriga handlar om figurer hämtade från den grekiska mytologins många sagor. De handlar bland annat om lejonet vid namn Nemean, fågeln Fenix, Medusa vars blick kan förvandla personer till sten, den bevingade hästen Pegasus, samt en Minotaurus. För dig som inte känner till grekisk mytologi särskilt bra så är Minotaurus en varelse som är till hälften människa, till hälften tjur.

När det gäller spelets specialsymboler består de i vanlig ordning av en wild-symbol, en scatter-symbol, samt en bonussymbol. Som wild-symbol dyker Pegasus återigen upp som motiv. Scatter-symbolen består av orden ”Free Spin” skrivet över en bakgrund bestående av en hand som håller i en blixt. Bonussymbolen är kort och gott ett antikt guldmynt.

Bonusfunktioner

Divine Fortune innehåller en hel del olika bonusfunktioner. En av dessa har namnet ”Falling Wilds Re-spins”. Denna aktiveras genom att du lyckas få wild-symbolen att dyka upp på något av hjulen tillsammans med minst tre scatter-symboler. Resultatet av detta blir att wild-symbolen växer så att den täcker hela det hjul där den dök upp. Precis som alltid kan wild-symbolen ersätta samtliga grundsymboler, så detta ökar på så vis stort dina chanser till att få till vinnande kombinationer.

Det bästa med Divine Fortune när det gäller bonusar är dock att spelet innehåller tre progressiva jackpottar. Den minst värdefulla heter Minor Jackpot, därefter kommer Major Jackpot, och till sist den mest värdefulla vid namn Mega Jackpot. Mega Jackpot kan resultera i vinster på belopp kring 1,9 miljoner kronor, inga dåliga summor med andra ord. Det är dock inte helt lätt att lyckas få Mega Jackpot. För att få den krävs det nämligen att du täcker tre rader med bonussymbolen. För Major Jackpot räcker det med två rader, medan Minor Jackpot kräver en rad. Inget av detta är dock lätt på några sätt eller vis.

Fördelar

  • Ett spel med samma höga kvalitet som man numera förväntar sig när det gäller slotspel från NetEnt.
  • Ett spännande tema bestående av snygg design och grafik.
  • Bonusfunktioner som bland annat består av progressiva jackpottar. Den högsta av dessa kan resultera i vinster på mycket stora summor.

Nackdelar

  • Inte så stor chans att man vinner någon utav jackpottarna

Sammanfattning

Divine Fortune har allt det som krävs för att göra ett slotspel till ett alldeles utmärkt sådant. Det är ett spel som är både underhållande och spännande, har ett häftigt tema, snygg grafik, och som innehåller mycket förmånliga bonusfunktioner. Vi kan på så sätt med gott samvete starkt rekommendera detta spel!