Joker 8000

Många är vi som tycker att det var bättre förr, både när det gäller det ena och det andra. Är du en person som tycker att enarmade banditer är en av de saker som var bättre förr så kan Microgamings Joker 8000 vara ett utmärkt val för dig. Detta retro-slotspel är nämligen skapat för att i bästa möjliga mån efterlikna de enarmade banditerna från förr. Det innebär att det här inte är något ultimat spel för dig som lägger störst vikt vid häftiga specialeffekter och snygg grafik. Här är det istället den härliga spelkänslan, nostalginivån och underhållningen som gör Joker 8000 till ett så pass bra spel som det är. Vi ska nu berätta lite mer specifikt om detta strålande slotspel.

Vinstlinjer och insatser

Likt de spelautomater som Joker 8000 är skapat för att efterlikna så består spelet av tre hjul, tre rader, och fem vinstlinjer. Du kan välja mellan att spela manuellt på det klassiska sättet, eller att använda dig av spelets autofunktion.

Det lägsta myntvärde som du kan välja är 1 kronor, medan det högsta är 10 kronor. Detta samt mängden vinstlinjer du har med i ditt spel avgör hur stora insatser du kan lägga.

Tema och design

Joker 8000 har ett retro-tema vars syfte alltså är att efterlikna de gamla enarmade banditerna så mycket det bara går. Detta har Microgaming, spelutvecklaren bakom Joker 8000, också lyckats alldeles utmärkt med. Resultatet är ett spel med en härlig spelkänsla som påminner mycket om forna tider. Att spela Joker 8000 är på många sätt och vis precis som att spela en gammal enarmad bandit, med den enda skillnaden att det här är digitalt format som gäller.

Spelet är mycket underhållande, så vi kan med gott samvete rekommendera det till alla ni spelare som gillar slotspel. Dock rekommenderar vi det lite extra mycket till er som har en förkärlek för gamla enarmade banditer. Då har ni en extra härlig spelupplevelse att se fram emot som med största sannolikhet kommer ta fram nostalgikern i er.

När det gäller symbolerna i spelet är dessa förstås identiska med de från de gamla enarmade banditerna även de. Likt dessa finner du i detta spel därför klassiska symboler i form av olika frukter och kortsymboler. Den mest värdefulla av dessa är jokern, precis som det var i spelen från förr.

Bonusfunktioner

Trots att det som huvudsakligen är grejen med Joker 8000 är den härliga spelkänslan, så innebär inte det att det inte finns några bonusfunktioner i spelet. Dessa är inga som kommer göra dig ekonomiskt oberoende, men trots det kan de ge dig ett välkommet tillskott i kassan. Bland annat innehåller spelet en funktion vid namn ”Super Bonus Game”. För att aktivera denna behöver du vinna åtminstone 20 krediter på den högsta insatsnivån. När den väl aktiveras får du först och främst välja mellan två olika spelsätt. Det första av dessa heter ”Hold Style”. Det gör så att du får möjligheten att själv välja när ett av hjulen ska sluta snurra. Det innebär i sin tur att du kan öka dina chanser till att få till en vinnande kombination.

Det andra av de två spelsätten heter ”Nudge Style”. Istället för att stanna ett av hjulen kan du med detta sätt flytta ner att av dem ett snäpp. Det ger dig även det chansen att skapa vinnande kombinationer.

Joker 8000 innehåller utöver ”Super Bonus Game” två jackpottar. Dessa är inga progressiva sådana likt Mega Fortune, men likt spelets övriga bonusfunktioner kan även dessa ge dig ett välkommet tillskott i kassan. Den första av de två kan resultera i en vinst på 2 000 mynt, och den andra i en på 8 000. Spelar du med ett högt myntvärde samt många vinstlinjer kan detta helt klart ge dig en relativt hög vinstsumma.

Fördelar

  • Den härliga och retrofyllda spelkänslan.
  • En hög underhållningsnivå.
  • En del intressanta bonusfunktioner.

Nackdelar

  • Jämfört med många andra slotspel handlar vinstsummorna i detta spel inte om några större belopp.

Sammanfattning

Joker 8000 är ett spel som vi är mycket förtjusta i. Det nostalgifyllda retro-temat och det höga underhållningsvärdet gör det till ett spel vi varmt kan rekommendera. Detta är ett spel som mycket väl kan passa alla typer av spelare, så länge de gillar slotspel. Vi rekommenderar det dock lite extra för dig som gillar gamla enarmade banditer. Då kan vi i stort sett garantera att du kommer att älska detta spel!