Jack and the beanstalk

I Jack and the Beanstalk möts slotspel och sagornas värld i en spännande kombination. Bakom detta spel står slotspelskungarna NetEnt, och spelet är baserat på den klassiska folksagan med samma namn. På svenska är den mer känd som Jack och bönstjälken.

Är du ingen bokfantast så har du nu alltså ändå chansen att uppleva denna saga genom att spela slotspelet. Vi ska i denna text undersöka lite närmare vad Jack and the Beanstalk har att komma med.

Vinstlinjer och insatser

Denna digitala slotautomat består av 5 hjul med 3 rader vardera, samtidigt som vinstlinjerna är 20 stycken till antalet. När det gäller insatserna så är €0.01 det lägsta myntvärdet, vilket i sin tur innebär att den minsta insatsen du kan lägga per spel är €0.02. Den högsta insatsen ligger €100 per spel, så Jack and the Beanstalk passar på så vis både storspelare samt de som föredrar att satsa lite mindre.

Den högsta vinsten i spelet ligger på 600 000 mynt. Som vanligt avgör ditt myntvärde samt antalet vinstlinjer hur stor denna vinst kan bli i riktiga pengar. Men satsar du högt och inkluderar många vinstlinjer så kan det förstås resultera i riktigt stora summor.

Tema och design

Temat i Jack and the Beanstalk är förstås direkt hämtad från själva sagan. Detta tillsammans med den välgjorda designen, den snygga grafiken och det mysiga soundtracket skapar tillsammans en härlig sagostämning. Det är ett spel som bör passa alla slotspelsfantaster, men på grund av sagoinslaget så passar det extra bra för dig som utöver slotspel även har en förkärlek för sagornas spännande värld.

Många av symbolerna i spelet är direkt hämtade från sagan även de, men dock inte alla. När det gäller grundsymbolerna består de nämligen delvis av klassiska kortsymboler. I stigande ordning gällande värde är dessa symboler 10, J, Q, K, och A. Därefter kommer symboler som har med själva sagan att göra. I stigande ordning är dessa en vattenkanna, en yxa, en get, ett troll, och sist men inte minst Jack själv.

Dessa är alltså grundsymbolerna, men som vanligt när det gäller slotspel finns det även specialsymboler. I Jack and the Beanstalk består dessa av en wild-symbol, en scatter-symbol, samt något kallat nyckelsymboler. Deras funktion är att de kan låsa upp olika bonusfunktioner, med chansen på spännande vinster som följd.

Bonusfunktioner

Tyvärr saknas det en progressiv jackpott i Jack and the Beanstalk. Det finns trots det en hel del spännande bonusfunktioner som alltså högst kan resultera i en vinst på 600 000 mynt.

Wild-symbolen kan precis som i övriga slotspel öka dina chanser på stora vinster rejält, men i Jack and the Beanstalk är den lite extra spännande. Här kan den nämligen aktivera en funktion vid namn Walking Wild. För att den ska göra det krävs det enbart att du lyckas få symbolen att dyka upp var som helst på hjulen. Dock bör du hoppas på att den dyker upp på det tredje hjulet. Detta beror på att funktionen fungerar på så sätt att wild-symbolen hoppar ett steg till vänster för varje snurr, och när den gått igenom ett snurr på det vänstra hjulet så avslutas funktionen. Ju längre höger ut den dyker upp, desto längre håller sig symbolen därför kvar på hjulen. I övrigt har wild-symbolen precis som i övriga slotspel egenskapen att den kan ersätta samtliga grundsymboler.

Dock finns det även en funktion vid namn Sticky Wild. Den aktiveras om du får 2 eller fler wild-symboler att samtidigt dyka upp, och de sitter då kvar på sina positioner under de snurr vars mängd beror på var symbolerna hamnar.

Scatter-symbolen är som vanligt den symbol som aktiverar Free Spins-rundan. För detta krävs att minst tre sådana symboler dyker upp samtidigt. Intressant att notera är att wild-symbolen kan dyka upp även under Free Spins-rundan. Denna funktion kallas närmare bestämt Stacked Wild, och det är en wild-symbol som kan täcka så mycket som tre positioner på hjulet samtidigt. Detta fungerar i övrigt på samma sätt som Walking Wild, och det ökar förstås dina vinstchanser stort.

Sedan har vi även de olika nyckelsymbolerna. Dessa dyker upp under Free Spins rundan, och finns som 2 olika symboler. Dessa är 2 staplade pengasäckar samt 3 staplade pengasäcka. De kan bland annat resultera i expanderande guldharpor vilka fungerar på samma sätt som en expanderande wild-symbol.

Fördelar

  • En högsta vinst som kan resultera i stora belopp.
  • Snygg grafik och spännande tema.
  • Flera spännande bonusfunktioner.

Nackdelar

  • Avsaknaden av en progressiv jackpott.

Sammanfattning

Jack and the Beanstalk är ytterligare ett alldeles lysande slotspel från NetEnt. Vi rekommenderar varmt samtliga spelare att ge det en chans! Du kommer ha en underhållande stund med ett roligt tema i hög kvalitet. Jack and the Beanstalk är ett populärt spel av ett flertal olika anledningar.