Starburst

Starburst är ett färgglatt spel som påminner om en färgsprakande karamell fylld med härligheter. Liksom det kända godismärket är detta spel lika omtyckt och sprider glädje runt om i världen. Här finns chans att vinna stora vinster och ta del av högklassig underhållning. Spelet har tagits fram av ledande svenska NetEnt och lanserades under 2012. Sen dess har det hunnit bli en storfavorit bland många spelälskare och ser inte ut att tappa sin plats på tronen inom kort.

Vinstlinjer och insatser

Detta är ett roligt slotspel som lockar alla typer av spelare. Reglerna är enkla och det finns imponerande vinstchanser. Spelet består av 5 hjul, 3 rader och 10 olika vinstlinjer. Här finns tyvärr ingen jackpott att hämta men trots det kan utdelningarna växa och hamna på stora slutsummor. Spelet har en RTP på 96,1 och något som gör Starburst extra speciellt är det faktum att man som spelare kan vinna från både höger och vänster. Många traditionella spel håller sig till vinstlinjer från enbart ett håll och därför är Starburst relativt unik inom detta område. Du bestämmer själv hur stor insats du vill lägga per omgång och kan välja mellan 0,10-10 kronor. Att komma igång med Starburst är enkelt. Allt du behöver göra är att bestämma lämpligt myntvärde, insatsnivå och hur många vinstlinjer du vill spela på. Dina vinster kommer självklart bero på hur din insats och tänk igenom din strategi innan du satsar.

Tema och design

Starburst är ett spel som har en mycket imponerande design. Här blandas klassiskt med modernt och en stor fördel är spelets enkelhet. Istället för att följa i de flesta andra moderna spelens fotspår har skaparna bakom Starburst beslutat sig för att hålla allt så enkelt som möjligt och skippa överflödiga detaljer och extraspel. Spelet är istället fyllt av färg med en stilren rymdbakgrund och symboler i form av diamanter, juveler och stjärnor som exempelvis en grön smaragd eller en blå safir. Skulle du ha turen att tilldelas en av storvinsterna kommer du kunna njuta av ett härligt fyrverkeri och passande musik. Ljudeffekterna under spelets gång är behagliga att lyssna på och sätter sig på minnet. Spelet i sig är väldigt avslappnande och trots att det inte finns lika många extraspel och detaljer som i många andra spel är känslan i sig anledning nog att se vad Starburst har att erbjuda.

Bonusfunktioner

De spelare som föredrar en rad olika extraspel och diverse bonusfunktioner kommer troligtvis inte bli helt tillfredsställda med Starburst unika utbud. Värt att påpeka är dock att även om spelutvecklaren valt att hålla spelet mer klassiskt och simpelt än många konkurrerande alternativ. Starburst är trots allt ett spel värt att testa. Med en retrokänsla, snygg design och stora vinster är detta spel värdig sin plats som storfavorit. Det finns inga bonusfunktioner, men det som spelare bör hålla utkik efter är istället Starburst Wilds. Om du skulle få tre Wild-symboler på en och samma rad kommer den här raden att låsas fast och stanna kvar till nästa omgång. Du kan sen försöka bygga på med ännu fler rader efterhand. När Wild-symbolerna slutar komma återställs spelet till normalläge och du får återigen chans att snurra dig till härliga vinster. Symbolen träder fram i form av en stjärna med ett flertal olika färger.

Fördelar

  • Kamma hem vinster från både höger och vänster till skillnad från många andra spel där du enbart kan vinna från ena hållet
  • Härlig design som inte går att tröttna på med massor av färger och användarvänlig layout. Detta spel är precis lika passande för nybörjare som mer erfarna spelare
  • Starburst erbjuder stora vinstchanser och höga vinstsummor som beror på hur mycket du själv väljer att satsa
  • Enkel slot som inte kräver några förkunskaper. Börja spela direkt!

Nackdelar

  • Saknar bonusfunktioner vilket kan bli aningen för simpelt för en del spelare

Sammanfattning

Starburst är ett spel för de som vill ha chans att vinna ofta. Vinstchanserna är många och vinstsummorna är imponerande stora. Beloppen beror självklart på hur mycket du väljer att satsa och om du har turen med dig under spelets gång. De som föredrar spel fullproppade med bonusfunktioner och spännande effekter bör se sig om efter ett annat spel eftersom Starburst fokuserar på enkelhet. En stor fördel med Starburst är att du kan vinna från både höger och vänster sida, vilket leder till ökade vinstchanser. Temat passar alla möjliga spelare och designen är mycket behaglig. Många färger och passande ljudeffekter är något som lyfter detta spel ytterligare en nivå. Även namnet Starburst förtjänar ett antal pluspoäng. Vem skulle inte tycka om ett spel som fått sitt namn efter ett sött och välsmakande godis? Färg, underhållning och massor av vinster ger en klar och passande sammanfattning av detta populära spel.