Gonzo’s Quest

Gonzo’s Quest är ett slotspel som är framtaget av NetEnt och trots att spelet varit tillgängligt i flera år är det fortfarande en favorit bland många spelare. Många av de funktioner som introducerades i spelet har senare används i flera andra framgångsrika spel. Du kommer först att få se en kort video om hur allt började och bakgrunden till Gonzo’s resa. Han kliver sedan på en båt och gör sig redo för nästa äventyr där du agerar kompanjon. Gonzo kommer vara med dig och heja på under hela spelets gång och befinner sig på vänster sida av skärmen. Han finns där som motivation och blir extra glad de gånger du samlar på dig guld som kommer gynna er båda.

Vinstlinjer och insatser

Gonzo’s Quest har 5 hjul och 20 justerbara vinstlinjer och innan spelet drar igång måste man välja insatsnivå samt myntvärde. Insatsen varierar mellan 0,2 till 500 kronor och spelets RTP är 96 %. För att satsa klickar man på knapparna på vardera sida om den gröna spinn-knappen och du kan hela tiden se din nuvarande satsning i ett litet fönster på vänster sida. När du är redo för att börja spela klickar du på den runda knappen i mitten och hjulen kommer sedan att rulla. Du kan alltid klicka på knappen som är markerad med maxinsats för att automatiskt starta snurr med den högsta insatsen. För att vinna måste du få en vinnande kombination från vänster till höger sida och det krävs minst 3 lika symboler för vinst.

Tema och design

Spelets tema kretsar kring den omtyckta karaktären Gonzo som befinner sig i den försvunna staden Eldorado. Ljudeffekterna är väldigt passande och gör att hela djungelkänslan känns ännu mer levande. Gonzo befinner sig hela tiden till vänster sida och väntar på vinster och förutom karaktären är skärmen också fylld av delar av ett tempel, träd och stenfigurer. De som tror att Gonzo endast står still vid sidan om har helt fel. Karaktären är hela tiden på hugget med att fistbumpa, göra moonwalk, dansar och kliar sig i skägget. Symbolerna är inkaristningar och när de faller ner över hjulen hörs det precis som att det är riktiga stenar som rullar. Dessa olika stenansikten har olika färger och du kommer se allt från lila och rosa till blå och grön. Får du syn på en symbol täckt i guld bör du vara extra uppmärksam eftersom detta är den färg som betalar ut allra mest.

Bonusfunktioner

Gonzo’s Quest har olika bonusfunktioner som tillför variation och ser till att underhållningen aldrig tar slut. Wild-symbolen är en grå sten med ett frågetecken som ersätter alla andra symboler och kan därför användas för att skapa många vinnande kombinationer. Det finns också en symbol som har fått namnet Free Fall och den utmärks med ett guldigt utseende och en mask i mitten. Den här symbolen agerar ungefär som gratissnurr och ser du minst två stycken Free Fall-symboler kan du räkna med 10 gratissnurr. När den här funktionen har satts igång kommer också multiplikatorn att öka upp till x15, vilket gör att du kan utöka din vinstsumma ännu mer. Gonzo’s Quest har också en Avalanche-funktion som ersätter vinnande kombinationer med helt nya symboler. Detta betyder att du har chansen att vinna flera gånger på ett enda snurr. Så länge nya symboler fortsätter att sätta ihop vinnande kombinationer får du fortsätta spela.

Fördelar

  • Underhållande bonusfunktioner som Free Fall och Avalanche gör att spänningen aldrig hinner avta.
  • Ett enkelt spel med hög RTP som lovar en häftig spelupplevelse.
  • Passar perfekt för både nybörjare och spelare som har några år på nacken.
  • Bra tema och avslappnande vibbar som alltid lyckas underhålla.
  • Gonzo agerar peppande maskot under hela spelets gång och motiverar dig till att sträva efter de allra största vinsterna.

Nackdelar

  • Spelet erbjuder inte lika många bonusfunktioner som en del andra spel och de som förväntar sig ett stort antal extraspel kan tänkas bli besvikna

Sammanfattning

Gonzo’s Quest är ett spel som alltid känns rätt, oavsett tillfälle och erfarenhet. Det passar både nybörjare och erfarna spelare och spelet erbjuder en härlig mix av bra ljudeffekter, trevligt tema, många vinstchanser och spännande bonusfunktioner. Free Falls-funktionen håller spänningen vid liv med ett antal extra snurr, medan Avalanche-funktionen ersätter kombinationer och kan resultera i många fler vinster. Förutom funktionerna är Gonzo’s Quest ett spel som även valt att fokusera stort på historien bakom karaktären och visar till och med en video i början för att skapa rätt stämning. Detta är ett spel som är perfekt för de som är ute efter ett enkelt, men välutvecklat koncept, uppskattar ett genomtänkt tema och vill ha chans på stora vinster.